Naši tretmani

Service Details

Što je to limfna drenaža i kojim osobama je namijenjena?

Linfna drenaža podrazumijeva neinvazivni tretman uz pomoću kojega se stimulacijom limfnih puteva postiže bolji protok limfe.

Ovaj tretman, namijenjen je prije svega osobama koje imaju problem sa cirkulacijom, proširenim venama i bolnim i otečenim nogama.

Uređaj se sastoji od posebnih komora koje se postepeno pune zrakom. Sistem funkcionira na principu odnosa kompresije i dekompresije što ima veliku ulogu u otklanjanju celulita i zatezanju kože kao i u reguliranju tjelesne mase. Upravo zato, limfna drenaža kao tretman ima široku primjenu u estetici donjih ekstremiteta.

Osnovna funkcija ove metode je poboljšanje cirkulacije, smanjenje bola i otečenosti nogu. Međutim, upravo ovaj tretman pokazao je velike rezultate u detoksikaciji cijeloga organizma. Nezdrav način života kao i nedostatak kretanja, kao posljedice suvremenog načina života, mogu prouzrokovati usporeni limfni sistem. Upravo uz pomoć limfne drenaže može se postići izbalansirani limfni sistem i regeneracija tkiva.

Otklanjanjem nagomilane tekućine i toksičnih materijala organizam se čisti i poboljšava se imuno sistem, što tijelo čini jačim ,zdravijim i ljepšim.

Uz nekoliko tretmana ovom izuzetnom metodom otklonit ćete tegobe i učiniti vaš korak lakim poput hoda po oblacima.